Cele mai cumparate

Informatii

Oferte speciale

FAQ

Ce tip de cartus de gaz se poate folosi cu arzatorul pe gaz, sau daca pot folosi gaz la arzatorul Multifuel?

Aceste arzatoare cu gaz pot fi folosite cu cartusele Primus 2202, 2206, 2207 sau cu altele cu amestec de propan/butan care au valva filetata de tipul EN417 (exemple de marci sunt; MSR, Optimus, Markill, Coleman). Din pacate, nu pot fi folosite cartuse de gaz refolosibile cu acest arzator.

Cum curat spirtiera daca duzele sunt infundate?

Folositi un ac sau o sarma fina. Incercati sa nu ajunga mancare pe fitilul spirtierei. Dupa curatare uscati bine spirtiera si testati daca functioneaza inainte de a o folosi.

Daca a ramas alcool in spirtiera, pot sa-l pastrez pentru a doua zi? (cu capacul pus)

Alcoolul poate fi pastrat in spirtiera cu capacul bine inchis pentru o zi sau mai multe. Este foarte important ca spirtiera sa fie racita complet inainte de inchiderea capacului. Chiar si asa, nu recomandam pastrarea alcoolului in spirtiera pentru perioade lungi de timp si nici nu recomandam transportul spirtierei in setul Trangia, ar putea sa curga.

Am un arzator cu gaz Trangia prin care gazul pare sa treaca foarte incet si greu. Cum rezolv problema asta?

Problema este cel mai sigur cauzata de mizeria adunata in duza. Trebuie sa curatati gaura acestei duze cu un ac sau sa suflati in ea.

Vasele mele din set sau scutul de vant s-au topit, cum de este posibil?

Daca ati folosit oalele fara lichide, mancare, ulei, etc acestea devin prea fierbinti si se pot topi. Daca scuturile de vant nu sunt intoarse in vant cu gaurile de ventilatie se poate produce o flacara mai mare care sa topeasca acea portiune. Si alcoolul sau combustibilul varsat si aprins poate cauza probleme si daune. Daca ati varsat accindental combustibil este important sa stergeti bine inainte de utilizare.

Pot diferitele vase de la Trangia fi folosite pe foc deschis?

Da, toate pot fi folosite pe foc deschis dar trebuie neaparat sa contina lichide sau mancare. Unele dintre acestea au piese de plastic integrate care se pot topi.

Multi-dicsul Trangia, poate fi folosit ca si capac in timpul gatirii?

Nu se poate folosi astfel pentru ca temperaturile inalte ar deforma produsul. Dar acest produs poate fi utilizat ca si capac dupa gatirea hranei si sa o mentina calda.

Cum se spala setul Trangia detinut?

Nu este recomandata spalarea in masina automata de spalat vase. Detergentul folosit este prea puternic si va pata produsele. Spalarea manuala este cea recomandata cu sapun sau detergenti normali putand fi folosit un burete de vase insa nu cu partea aspra mai ales daca sunt teflonate produsele.

A aparut o pelicula inauntrul vaselor care nu se curata. Am fiert doar apa in ele. Ce este aceasta pelicula?

Apa contine saruri si minerale sau chiar metale care reactioneaza cu aluminiul vaselor si pot aparea pete, depuneri sau o pelicula vizibila. Culorile acestora pot varia de la galben la maro sau chiar negru. Acestea se curata greu si nu se spala usor, insa vasele pot fi folosite in siguranta in continuare.